Danmark er i gang med en gradvis opåbning, og dermed stiger kravet til de korrekte værnemidler for folk i risikogruppen, såvel som for folk der udviser symptomer, men ikke er i stand til at isolere sig. Alle ressourcer i samfundet skal tages i brug, og her har de danske sundhedsmyndigheder udvist et stort svigt. Der findes nemlig indtil flere oversete værnemidler, som ikke er inkluderet i deres officielle anbefalinger. Dette er en klar fejl. Derfor bringer vi her en liste over de oversete værnemidler, som kan bruges af alle monofober og folk i risikogruppen.

Dyrekostumer

Værnemidel på offentlig plads

For at undgå smitte, er det vigtigt at du dækker mund og næse, samt ikke rører dig i ansigtet. Samtidig vil smittefaren være mindre, hvis din hud, og især dine hænder, ikke kommer i direkte kontakt med andre overflader. Til dette formål er dyrekostumer perfekte, da de ikke bare dækker hele ansigtet, men også dækker hænderne og sørger for at hele kroppen undgår berøring med smittebærende personer eller overflader.

Problemet med dette værnemiddel kan være at din mobilitet og dit tyngdepunkt kan være svækket, hvis du eksempelvis vælger at klæde dig ud som kylling, kalkun eller egern. Ligeledes kan værnemidlet være svært at gøre brug af ved restaurantbesøg, ligesom det ikke er egnet til at bære mens man kører bil.

Burka

Værnemidler i regnvejr.

Burkaen er en beklædningsgenstand, der ikke har haft stor udbredning i befolkningen, og efter burkaforbudet er den nærmest helt forsvundet. Men med Coronakrisen er der kommet et anerkendelsesværdigt formål for at bære burka, hvilket vil kunne give dette værnemiddel en renæssance. Burkaen giver bedre bevægelsesfrihed end et dyrekostume, men dækker dog kun ansigtet, hvilket gør at hænderne skal skærmes på en anden måde. 

Har du burkaen på i Sønderjylland, opnår du oveni købet den fordel at alle automatisk holder mere end den påkrævede ene meters afstand til dig.

Dungeons and Dragons

Værnemiddel i kælder

I årtier har det at spille Dungeons & Dragons rollespil været en god måde at holde social afstand til stort set alle andre personer i det omkringliggende samfund. Ingen kan sige præcist hvad det er, der medfører denne effekt, men måske det er fordi mange spillere er chaotic evil paladins at denne effekt er kommet.

Dungeons & Dragons har den ulempe, at det kræver flere spillere. Dog vil de andre spillere have en meget begrænset social berøringsflade, så smitterisikoen vil være minimal, også selvom mødet foretages i et lille kælderrum med begrænset udluftning.

Vi har forsøgt at forelægge kritikken for myndighederne, men det er ikke lykkedes.