Den Sorte Kanals Fake News Quiz er quizzen hvor vi giver dig tre aktuelle historier. Det eneste problem er, at kun to af dem er sande og den sidste er falsk. Herunder er Fake News Quizzen fra Podcast #2. Svaret findes nederst på siden.

Nyhed nr. 1

En bille som hidtil har været kategoriseret som uddød er blevet fundet dybt i Honduras jungle. Det er en ekspedition fra Rapid Assessment Program, også kaldet RAP som har fundet dyrearterne i det sagnomspundne sted der går under navnet Abegudens fortabte by eller Lost City of the Monkey God på engelsk. Udover billen fandt ekspeditionen også en helt ny fiskeart.

Nyhed nr. 2

En instagrammer ved navn Belle Delphine er begyndt at sælge sit badevand. Glas med badevand sælges for ca. 200 kr. og det første parti er allerede udsolgt. På sin instagram-profil kommenterer Belle Delphine at det har været meget mærkeligt at skulle tage så mange bade over de seneste mange dage.

Nyhed nr. 3

Og så er det ikke kun i Danmark vi har ulveproblemer. I den tyske by Verden lidt syd for Bremen har bystyret vedtaget at ulve skal være forment adgang indenfor bygrænsen. Ulve der trodser forbuddet vil blive indfanget og sluppet løs på den anden side af bygrænsen. Danske journalister har allerede moret sig over at ulvene følges til verdens ende.

Svar

Selvom RAP er en Anders And-agtig forkortelse, så er den god nok. Ekspeditionen til Abegudens fortabte by fandt i øvrigt mere end bare en uddød bille og en ny fiskeart. Ligeledes er det korrekt at Belle Delphine sælger brugt badevand til fans. Den nyeste udvikling i sagen er dog at Belle Delphines Instagram-konto er blevet lukket fordi hun åbenbart er blevet anmeldt for at dele nøgenbilleder og pornografi. Vi vender måske tilbage til sagen på et senere tidspunkt. I mellemtiden kan vi fortælle at byen Verden eksisterer og rigtigt nok ligger syd for Bremen og har 27.000 indbyggere. Men bystyret i byen har i skrivende stund ikke forment ulve adgang til byen, ligesom det ikke kan påvises at byen har et ulveproblem.